Duurzaam Oosterhout Week 5 t/m 12 oktober 2024

Dit jaar wordt de Duurzaam Oosterhout Week voor de tiende keer georganiseerd! Tijdens deze jaarlijkse week staat de gemeente Oosterhout in het teken van duurzaamheid. Het thema van dit jaar is ‘Duurzaam Thuis, een plek om te zijn’. Van 5 tot en met 12 oktober 2024 is iedereen in Oosterhout en daarbuiten van harte welkom om deel te nemen aan de activiteiten. De focus ligt op het verduurzamen van de eigen woning en tuin, maar ook op het sociale aspect van een Duurzaam Thuis, namelijk een fijne thuishaven voor nu en in de toekomst. Het volledige programma is te vinden op www.duurzaamoosterhout.nl.


Veel te kiezen

Het programma bestaat dit jaar uit veertien activiteiten, die allemaal aansluiten bij het thema “Duurzaam Thuis, een plek om te zijn”. Leer tijdens de lezing van Laura Hoogland, oprichter van SUNT en The Banana Factory, hoe voedselverspilling voorkomen kan worden. Wil je een voorbeeld zien van geïnstalleerde zonnepanelen of een klimaatadaptieve tuin? Neem dan deel aan ‘Sturen, Gluren en bittergarnituren’ en ontdek hoe anderen duurzame keuzes en oplossingen toepassen in hun huis of bedrijf. Bezoek samen met kinderen het Duurzaamheidsfestijn en laat je inspireren door meer dan 30 lokale bedrijven en organisaties. Geniet van live muziek en doe mee aan leuke kinderactiviteiten zoals een ritje met het treintje, puzzelopdrachten en knutselen. Daarnaast is er weer een filmavond, waarbij de indrukwekkende film Nowhere Special van Uberto Pasolini wordt vertoond. Dit aangrijpende en ontroerende Britse drama vertelt het verhaal van een vader die een belangrijke keuze moet maken voor de toekomst van zijn zoontje.


Wethouder Guus Beenhakker is trots op het gevarieerde programma: “Ook dit jaar zit de week weer boordevol inspirerende activiteiten. Een Duurzaam Thuis betekent voor iedereen iets anders. Van een woning met duurzame oplossingen tot een veilige en fijne plek om te zijn, nu en in de toekomst. Zowel het praktische als het sociale aspect van een Duurzaam Thuis krijgt deze week aandacht. Dat maakt het programma van deze tiende editie extra bijzonder.”


Tiende editie

In tien jaar tijd is de Duurzaam Oosterhout Week uitgegroeid van een energiemarkt tot een volwaardig weekprogramma met diverse activiteiten voor inwoners en ondernemers. Samen met verschillende organisaties, vrijwilligers en bedrijven organiseert de gemeente Oosterhout deze jaarlijkse week.

Wethouder Willem-Jan van der Zanden is verheugd om te zien hoe waardevol deze samenwerking is: “Oosterhout streeft naar een duurzame toekomst. Tijdens deze week kunnen mensen elkaar ontmoeten en inspireren. Dit zou niet mogelijk zijn zonder de inzet en samenwerking van diverse vrijwilligers, partners en bedrijven. Dank jullie wel voor jullie inzet.” Oosterhout, meer voor elkaar!