Nieuwsberichten

Programma met herdenkingen, feestelijke activiteiten en militaire oefening

Oosterhout 80 jaar bevrijd

Eind oktober/begin november 2024 herdenken en vieren we dat Oosterhout 80 jaar bevrijd is. Er zijn dan herdenkingen maar ook feestelijke activiteiten waaraan u kan meedoen. Want 80 jaar mogen leven in vrijheid, dat is bijzonder. Leven in vrede is misschien wel ons grootste bezit. Bekijk het programma en scan de qr-code en/of ga naar www.beleveninoosterhout.nl.   

Een greep uit het programma

  • Op zaterdag 26 oktober herdenken we op het Pools Ereveld de Poolse soldaten. Na afloop van de herdenking komen de Poolse en Nederlandse gasten naar het stadhuis.
  • Vanaf vrijdagavond 1 november wordt er een kampement opgebouwd in het Slotpark. Op 3 november kan iedereen de veldkeuken, wagens en bedrijvigheid zien met een kopje koffie.
  • Op zaterdag 2 november rijdt een stoet militaire voertuigen door Oosterhout. Vanaf Oosteind rijden ze via het centrum door de binnenstad en dan door naar Den Hout, ter Aalst. Ze volgen onze bevrijdingssporen. Onderweg leggen zij bloemen bij de Engelse oorlogsgraven aan de Nieuwe Bouwlingstraat en bij het monumentje bij de Ter Aalsterbrug. Ook zijn er diverse activiteiten van de Natres door de binnenstad. Denk aan abseilen van de Basiliek, patrouilles, wateroversteek, militaire oefeningen en dergelijke.
  • Op 3 november is er om 10.00 uur een herdenking bij het monumentje (bij basisschool De Meander) van de Noorse piloot Tormod Abrahamsen die met zijn Spitfire neerstortte in Vrachelen.