Nieuwsberichten

Tussen 08.00 - 14.00 uur

2 november gratis compost afhalen bij Den Ouden Organic tussen 8.00 - 14.00 uur

Den Ouden Organic organiseert in samenwerking met gemeente Oosterhout op zaterdag 2 november 2024 een compostactie voor inwoners van de gemeenten Oosterhout en Geertruidenberg. Inwoners kunnen tussen 08.00 en 14.00 uur gratis compost afhalen bij Den Ouden organic, Statendamweg 100 in Oosterhout. Kom op tijd, want op is op. Compost vergroot de biodiversiteit, het zuurstofgehalte en het waterbergende vermogen van de bodem en geeft de plant langdurige voeding.

Voorwaarden afhaal gratis compost

  • Alleen voor inwoners van de gemeenten Oosterhout en Geertruidenberg
  • Alleen voor particulieren, niet voor bedrijven
  • Alleen afhalen met auto/tractor met aanhanger, bestelauto of zelf vullen van eigen zakken, emmers of bakken
  • Maximaal 1 m3 per huishouden
  • Neem legitimatie mee om aan te tonen dat u inwoner van de gemeente Oosterhout/Geertruidenberg bent

Den Ouden heeft een kraanwagen/laadschop die u kan gebruiken om uw aanhanger te beladen. U kunt het beste zelf een schop meenemen voor het vullen van uw eigen zakken, emmers of cementkuipen. 

Toepassing

  • Heeft u last van een te zure grond (te lage pH), te droge grond of een harde bovengrond? Dan is compost van Den Ouden Organic het ideale middel om de grondstructuur te verbeteren.
  • De compost die we verstrekken, is schone groencompost. Dit is gemaakt van plantsoenafval dat is ingezameld via de milieustraat en plantsoenonderhoudsdiensten en is 100% circulair. De compost is bemonsterd en geanalyseerd en is een ideale bodemverbeteraar. De te gebruiken hoeveelheid is 100-200 liter per 10 m2. Voor geïnteresseerden is er een analyserapport beschikbaar.
  • De compost kunt u ook verwerken in plantenbakken, waarbij u oude grond vermengt met 25% compost. Gebruik compost nooit puur, want dat is minder goed voor de plantenwortels. Doormengen met een schep zand is ook mogelijk.

Meer informatie

Heeft u vragen over de compostactie, over de toepassing van de compost of anders? Kijk dan op de website van Den Ouden Organic https://denoudengroep.com/den-ouden-organic of stuur een e-mail naar Mireille van Schagen, accountmanager, op m.vanschagen@denoudengroep.com