Besluitenlijst college

Vergadering burgemeester en wethouders Oosterhout, 20 augustus 2024

Bouwen voor de toekomst

Nieuw volkshuisvestingsprogramma

Oosterhout is een fijne plek om te wonen. Om dit zo te houden, is het nodig om woningen te blijven bouwen. Hierdoor kunnen jongeren en starters een plek vinden, en kunnen ouderen naar een andere woning verhuizen. Er is een nieuw volkshuisvestingsprogramma gemaakt in overleg met inwoners, zorgpartijen en marktpartijen. Dit programma richt zich op betaalbaar bouwen en wonen, wonen en zorg en toekomstbestendige wijken. Zo kan iedereen een fijn thuis vinden en houden in de gemeente Oosterhout.
Het college heeft besloten het ontwerp volkshuisvestingsprogramma vast te stellen en voor een periode van 4 weken ter inzage te leggen. Belanghebbenden kunnen hun mening geven over het ontwerp. Na verwerking van deze reacties, wordt het programma in het najaar van 2024 besproken door de gemeenteraad, zodat het eind 2024 definitief kan worden vastgesteld. Het college informeert de gemeenteraad hierover met een raadsinformatiebrief. 

Kansengelijkheid

Samenwerken aan een oplossing voor volle huisartsenpraktijken

De huisartsenpraktijken in Oosterhout zitten vol. Hierdoor kunnen er al een paar maanden geen nieuwe patiĆ«nten meer worden aangenomen. Het is belangrijk dat inwoners makkelijk naar een huisarts in de buurt kunnen gaan. Het college heeft daarom besloten structureel in gesprek te blijven met zorgverzekeraars, zorggroep Zorroo en de huisartsen over de druk op de huisartsenzorg. Ook heeft het college besloten om mee te denken over de huisvesting van huisartsen, zowel op korte als lange termijn. Het college informeert de gemeenteraad met een raadsinformatiebrief over de stappen die worden gezet om dit probleem op te lossen. 

Algemeen

Verder heeft het college:

  • besloten het geactualiseerde overzicht van toezeggingen en moties vast te stellen.