Besluitenlijst college Nieuwsberichten

Vergadering burgemeester en wethouders Oosterhout, 21 mei 2024

College burgemeester en wethouders Oosterhout

Kansengelijkheid


Uitbreiding jongerenwerk

De gemeente Oosterhout wil dat alle kinderen en jongeren in de gemeente Oosterhout gezond, kansrijk en veilig opgroeien, met ruimte om hun talenten te ontwikkelen. De gemeente investeert daarom veel in preventie, door jongeren op tijd te ondersteunen voordat problemen serieus beginnen te worden. Het jongerenwerk, dat zich richt op jongeren van 8 t/m 27 jaar, speelt hierbij een belangrijke rol.
De gemeenteraad heeft in februari met de motie ‘versterk het jeugd- en jongerenwerk’ aangegeven dat meer inzet van het jongerenwerk in Oosterhout nodig is. Het beleidsplan jongerenwerk 2024 geeft invulling aan deze motie door te beschrijven hoe de gemeente hier invulling aan wil geven. Een belangrijk onderdeel van dit plan is het verleggen van de focus van individuele begeleiding naar preventieve en collectieve inzet van het jongerenwerk.
Het college adviseert de raad om het beleidsplan jongerenwerk 2024 vast te stellen, waardoor het jongerenwerk zich verder kan ontwikkelen en structureel kan uitbreiden met 2 fte. 


Algemeen


Verder heeft het college:

  • vragen beantwoord van de fractie Voor Heel Oosterhout over werkzaamheden aan de tunnelbak Bovensteweg;
  • vragen beantwoord van de fractie LOeS over de haalbaarheidsanalyse Galvanitas;
  • besloten de gemeenteraad te informeren over de stand van zaken van het nieuwe bedrijventerrein Everdenberg-Oost;
  • besloten lid te worden van de landelijke coöperatie Servicehuis Parkeer- en Verblijfsrechten (SHPV) en de gemeenteraad met een brief daarover te informeren en te vragen om eventuele bedenkingen mee te geven aan het college;
  • besloten mee te gaan in het advies van het Platform Toerisme om voor de eerste helft van 2024 een aantal aangevraagde subsidies vanuit het toeristisch fonds toe te kennen of af te wijzen.