Beste Oosterhouters

Beste Oosterhouters
Beste Oosterhouters 20 december 2023

We staan aan de vooravond van voor velen de gezelligste tijd van het jaar: de dagen rondom Kerstmis en Nieuwjaar. Het feest van de samenkomst, het extra stilstaan bij familie en vrienden, de maaltijd en de warmte van elkaar. Het feest, dat we ongetwijfeld weer als vanouds zullen gaan beleven. Met grote en kleine samenkomsten, Nachtmissen en Kerstvieringen, de ijsbaan op de Markt in Oosterhout, de andere winterevenementen en -evenementjes in onze gemeente en de nabije omgeving.

Kerstmis is zoals gezegd een feest van samenkomst. In tijden waarin de bestaanszekerheid voor sommigen van ons onder druk is komen te staan – als gevolg van bijvoorbeeld inflatie en de gestegen energiekosten – is het van belang om elkaar op te blijven zoeken. Om de kwetsbare mensen in onze samenleving in de gaten te blijven houden. Klop ook eens bij hen aan de deur en maak een praatje. Help ze bij het oplossen van kleine problemen waarvoor ze zich gesteld zien. Steek ze een hart onder de riem op momenten dat ze het lastig hebben. Kortom: probeer de kerst ook voor hen tot een succes te maken.

Ik wil ook dit jaar weer iedereen bedanken met wie ik dit jaar heb mogen kennismaken in alle rondjes die ik door de stad en dorpen heb mogen doen. Jullie verhalen hebben me verrijkt en vaak ook geïnspireerd om weer nieuwe dingen te doen. Ik wens u, mede namens Christel, hele fijne dagen toe. Geniet van de kerst, maar geniet vooral ook van waar het echt om gaat: elkaar. Tot volgend jaar!

Oosterhout, meer voor elkaar!

Mark Buijs,
burgemeester van Oosterhout