Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee
 

Milieu en Afval

Energie

Zowel het gebruik van energie als de opwekking ervan, is aan regels gebonden. Als gebruiker moet u zich houden aan de regels uit het Activiteitenbesluit en de Wet milieubeheer. Ook moet u energiebelasting betalen. Om het gebruik van schone energie te bevorderen zijn er veel Europese, provinciale en Rijkssubsidies.

Hieronder vindt u een overzicht van de regels, subsidies en belastingen met betrekking tot het onderwerp Energie.

Duurzaam produceren

Om duurzaam ondernemen te stimuleren, verstrekken Europese, provinciale en Rijksoverheden een aantal subsidies. Subsidies voor onder meer samenwerkingsprojecten, innovaties en opwekking van duurzame energie. Afhankelijk van uw branche, kunt u te maken krijgen met specifieke regels en voorschriften over duurzaam produceren.

Hieronder vindt u een overzicht van de regels, subsidies en belastingen met betrekking tot het onderwerp Duurzaam produceren. Meer informatie over regels, subsidies en belastingen vindt u op www.ondernemersplein.nl

Natuurbeheer 

Europese, provinciale en Rijksoverheden hebben verschillende subsidies in het kader van natuurbeheer. Er zijn subsidies voor onder meer de ontwikkeling van landelijk gebied en voor voorlichtings- en educatieprojecten. Afhankelijk van uw branche, kunt u bij natuurbeheer te maken krijgen met specifieke regels.

Hieronder vindt u een overzicht van de regels, subsidies en belastingen met betrekking tot het onderwerp Natuurbeheer. Meer informatie over regels, subsidies en belastingen vindt u op www.ondernemersplein.nl

Afvalverwijdering voor organisaties en bedrijven

Volgens artikelen uit de wet Milieubeheer is een bedrijf zelf verantwoordelijk voor de verwijdering van bedrijfsafvalstoffen.De gemeente heeft dus geen inzamelplicht voor bedrijfsafvalstoffen, maar heeft de volgende mogelijkheden voor de verwijdering van bedrijfsafval:

Restafval, GFT-afval en oud papier door middel van een container

De gemeente kan restafval en oud papier zowel wekelijks en tweewekelijks bij u inzamelen indien u de ruimte heeft voor een container.

Deze containers moeten worden opgesteld op eigen terrein en mogen niet in de openbare ruimte worden geplaatst.

Tarieven zijn:

Afvalsoort

Volume per container

Frequentie

Prijs per jaar excl. BTW

Restafval

240 liter

Wekelijks

€ 331,44

Restafval

240 liter

Tweewekelijks

€ 193,44

GFT-afval

240 liter

Wekelijks

€ 285,48

GFT-afval

240 liter

Tweewekelijks

€ 142,80

Oud papier

240 liter

Wekelijks

€ 130,08

Oud papier

240 liter

Tweewekelijks

€ 65,04

Om een container aan te vragen kunt u contact opnemen met het meldpunt van de gemeente.

Er wordt een contract voor u opgesteld. Na ondertekening van het contract haalt de gemeente het afval wekelijks of tweewekelijks bij u op.

Restafval te storten in de ondergrondse containers

In het centrum van onze gemeente en bij winkelcentra is er vaak geen ruimte om containers te plaatsen op uw eigen terrein of binnen uw zaak. U kunt uw restafval dan door middel van vuilniszakken storten in een ondergrondse container. 

Het tarief bedraagt € 1,50 per storting. Om gebruik te maken van een ondergrondse container moet u een pasje hebben. Dit pasje vraagt u aan bij het meldpunt van de gemeente. Er wordt eerst een contract opgesteld en na ondertekening van dit contract kunt u 24 uur per dag uw restafval storten.

Het is niet de bedoeling dat u bij overname van een bedrijf de milieupas van de vorige eigenaar blijft gebruiken. Mocht u dit toch doen dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden en stortkosten van het gebruik van de milieupas. 

Glas, metaal, papier, blik en kunststofafval op de milieustraat

Bedrijfsafval kan niet worden aangeboden op de milieustraat met uitzondering van volgende afvalstromen : glas, metaal, papier, blik en kunststofverpakkingsafval. Indien uw bedrijf van deze gratis service gebruik wenst te maken, dient u een ontheffing aan te vragen.  Een ontheffingsaanvraag kunt u verkrijgen aan de milieustraat of aanvragen via het meldpunt van de gemeente.

 

 

Milieubeleidsplan

Milieubeleidsplan PDF, 1.9 MB

Milieustraat

Wilhelminakanaal Oost 7, Oosterhout
Telefoonnummer helpdsk afval (0800) 333 66 99 (gratis)

Maandag gesloten
Dinsdag t/m zaterdag 8.00 tot 16.30 uur