Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee
 

Coronanieuws ondernemers

Tozo-3 regeling voor ondernemers

06-10-2020

Geen vermogenstoets voor Tozo-3 regeling voor ondernemers

De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) is een van de maatregelen van het kabinet om ondernemers te ondersteunen tijdens de coronacrisis. De regeling is voor zelfstandig ondernemers. Het voorziet in een aanvullende uitkering voor levensonderhoud als het inkomen door de coronacrisis tot onder het sociaal minimum daalt. En in een lening voor bedrijfskapitaal om liquiditeitsproblemen als gevolg van de coronacrisis op te vangen.

Tozo-3 tot en met 31 maart 2021

De Tozo-3 regeling geldt vanaf 1 oktober 2020 tot en met 31 maart 2021. Op grond van Tozo-3 wordt het inkomen aangevuld tot het sociaal minimum. De extra voorwaarden van een vermogenstoets heeft het kabinet uitgesteld. Wel is er een partnerinkomenstoets. Dit betekent dat het inkomen van uw partner meetelt bij de bepaling van het recht op uitkering.

Naast de inkomensondersteuning biedt de Tozo ook de mogelijkheid om bij liquiditeitsproblemen door de coronacrisis een bedrijfskrediet te verstrekken. Het maximum van dit bedrijfskrediet bedraagt € 10.157. Dit maximum geldt voor Tozo-1, Tozo-2 en Tozo-3 samen.

Na 31 maart Tozo-4

Van 1 april 2021 tot en met 30 juni 2021 geldt de Tozo-4. Voor Tozo-4 geldt wel een vermogenstoets. De vermogenstoets houdt in dat als u samen met uw eventuele partner en uw inwonende minderjarige kinderen in totaal € 46.520 of meer aan beschikbare geldmiddelen heeft. u geen recht hebt op een aanvullende uitkering.

Aanvragen Tozo-3

U vraagt hier de Tozo-3 aan. Wanneer u de aanvraag voor Tozo-3 voor 1 december 2020 indient, kan de uitkering worden aangevraagd met ingang van 1 oktober 2020. Bij een aanvraag vanaf 1 december 2020 kan de uitkering pas ingaan op de eerste van de maand waarin de aanvraag is ingediend.

Meer informatie

Wilt u meer weten over Tozo-3 of de andere financiële regelingen? Kijk dan op www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-financiele-regelingen/overzicht-financiele-regelingen.