Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee
 

Coronanieuws ondernemers

BWB versoepelt inning toeristenbelasting

16-04-2020

De verwachting is dat de reis-, verblijf- en recreatieve sectoren hard worden geraakt door de coronacrisis. Dit heeft invloed op de toeristenbelasting die bedrijven moeten afdragen aan de gemeenten. De Belastingsamenwerking West Brabant versoepelt daarom de betaling van deze belasting. De Belastingsamenwerking West-Brabant (BWB; gemeenten die samenwerken bij het innen van belastingen) heeft gekeken naar mogelijkheden om het wat makkelijker te maken voor ondernemers in deze moeilijke tijd. Er is daarom besloten om de betaling van de toeristenbelasting over 2020 te versoepelen.

Toeristenbelasting

De hoogte van de voorlopige aanslag toeristenbelasting is gebaseerd op de toeristenbelasting van de afgelopen jaren. Vanwege de coronacrisis zal het jaar 2020 niet vergelijkbaar zijn met voorgaande jaren. De BWB gaat de toeristenbelasting 2020 daarom ambtshalve verlagen.

Betalingstermijnen

Eind januari 2020 zijn de voorlopige aanslagen toeristenbelasting 2020 opgelegd. De toeristenbelasting wordt betaald in elf betalingstermijnen. In februari en maart 2020 is de toeristenbelasting nog geïnd. De overige negen betalingstermijnen voor 2020 hoeven niet meer te worden betaald.

Definitieve berekening toeristenbelasting 2020

In 2021 kan vervolgens met behulp van de aangifte over 2020 zoals gebruikelijk een definitieve aanslag toeristenbelasting 2020 worden opgelegd. Er is dan een beter zicht op het precieze aantal overnachtingen in 2020.

Bijhouden overnachtingen

De BWB wijst ondernemers op het feit dat het van belang is het aantal overnachtingen in 2020 bij te houden en deze in de aangifte over 2020 aan de BWB door te geven.

Vragen?

Kijk op www.bwbrabant.nl. De BWB is van maandag tot en met vrijdagochtend telefonisch bereikbaar op 076 - 529 8300.