Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee
 

BedrijfsInvesteringsZone Binnenstad Oosterhout


De ondernemers en vastgoedeigenaren in de binnenstad hebben bij de formele draagvlakmeting met een ruime meerderheid ingestemd met de invoering van een BedrijvenInvesteringsZone (BIZ) in de binnenstad van Oosterhout. Het college van b en w heeft de uitslag van de draagvlakmeting vastgesteld. Dit betekent dat de Stichting BIZ Binnenstad Oosterhout per 1 januari 2018 direct start met het uitvoeren van activiteiten om de binnenstad aantrekkelijker te maken. De BIZ Binnenstad wordt ingevoerd voor een periode van drie jaar. 

Jaarlijks brengt de BIZ Binnenstad in totaal €100.000,- op voor het Ondernemersfonds. Als resultaat van de invoering van de BIZ Binnenstad, zal de gemeente Oosterhout een financiële bijdrage leveren van jaarlijks €150.000,- aan het uitvoeringsprogramma Bruisende Binnenstad.

Ruime meerderheid

Van alle stemgerechtigden (398) heeft ruim 70% een geldige stem uitgebracht. Daarvan heeft 83% zich uitgesproken vóór de BIZ en 17% tegen een BIZ. De gezamenlijke WOZ-waarde van de vóórstemmers is hoger dan die van de tegenstemmers. Zowel bij de ondernemers als de vastgoedeigenaren zijn de meerderheidsquota behaald. Volgens de BIZ wet is hiermee aan alle voorwaarden voldaan om de BIZ daadwerkelijk in te voeren. Van de ondernemers heeft 62% gestemd. Van deze ondernemers heeft 79% vóór gestemd en 21% tegen. Van alle vastgoedeigenaren heeft 80% gestemd. Van deze vastgoedeigenaren heeft 86% vóór gestemd en 14% tegen.

Eerste activiteiten

Nu de financiële zekerheid een feit is voor de binnenstad, gaan ondernemers, vastgoedeigenaren en de gemeente Oosterhout aan de slag met het jaarprogramma 2018 op basis van het ‘Plan van aanpak 2018-2020’. Zij zullen gezamenlijk de eerste programmaonderdelen gaan uitvoeren. Speerpunten zijn de aantrekkelijkheid van de straten en pleinen voor de bezoekers, een gevarieerd aanbod aan evenementen en het aanpakken van de leegstand.

Wat is een BIZ?

Het is een uniek gezamenlijk financieringsmiddel voor ondernemers en vastgoedeigenaren. Zij kunnen met een BIZ investeren in de kwaliteit en beleving van de omgeving bij hun onderneming of pand. Dit versterkt het ondernemersklimaat en de economische aantrekkingskracht.

Voor meer informatie:

Plan van aanpak (pdf-bestand 16.078 kb)

Flyer (pdf-bestand 5.128 kb)