Nieuwsberichten

Dit jaar meer dan 170 activiteiten

In de zomervakantie vindt weer de Zomerkaravaan plaats door heel Oosterhout. De Zomerkaravaan heeft dit jaar meer dan 170 activiteiten voor kinderen en jongeren waar zij gratis aan mee kunnen doen. Verantwoordelijk wethouder van der Zanden is trots op het mooie programma. “Ik ben blij dat de thuisblijvers en degene die zich geen (lange) vakantie kunnen veroorloven, op deze manier ook lekker kunnen spelen, sporten en elkaar kunnen ontmoeten. Dankzij de medewerking van allerlei Oosterhoutse verenigingen, organisaties en betrokken vrijwilligers hebben we weer een divers programma samengesteld.” De Zomerkaravaan is een initiatief van de gemeente Oosterhout. JONG en MOOVE coördineren de activiteiten.

Aanbod voor peuters tot en met tieners

Voor iedere leeftijd is er genoeg te doen! Jongeren kunnen bijvoorbeeld meedoen aan BMX, een theaterworkshop, lasergamen of challenges doen in het Inspiratielab. Ook is de inloop van het Jongerenwerk de hele zomervakantie open; jongeren kunnen langskomen om te chillen, voor een gezellig praatje óf een spelletje op de Playstation.Voor kinderen zijn er spelletjes, maar ook sportieve én creatieve activiteiten. Zoals Mekkie’s Boerderijdag, bouwen met Mecabo of meedoen aan Lego Masters in het Speelgoedmuseum, meedoen aan de Bombast speurtocht of schatzoeken met een echte metaaldetector.Voor de allerkleinsten is er kleuterzwemmen bij de Warande of voorleespret met Theek 5.Kortom, genoeg te beleven in Oosterhout!

Programma activiteiten en inschrijven via de app INOosterhout

Op de app INOosterhout vindt u het programma van de Zomerkaravaan én u kunt via de app uw kind inschrijven voor activiteiten. De app is deze week gestart en geeft gebruikers een handig overzicht van allerlei sporten en culturele activiteiten voor alle leeftijden binnen onze gemeente. U kunt in de app kiezen voor kids, jeugd, volwassenen, senioren (Max Vitaal) en Zomerkaravaan. Het inschrijven voor een activiteit gaat op een makkelijke manier. Gemeente Oosterhout vindt het belangrijk dat haar inwoners gezond, vitaal en fijn leven en wonen! Daar helpt sporten, bewegen, activiteiten proberen en nieuwe mensen ontmoeten zeker bij! Kijkt u liever op een website? Kijk dan op www.inoosterhout.nl/