Wat vindt u van het ondernemersklimaat in Oosterhout? Hoe kijkt u aan tegen uw bedrijfsomgeving, de dienstverlening vanuit de gemeente, en zaken als bereikbaarheid en veiligheid? De Ondernemerspeiling gaat weer van start en dit is uw kans om uw mening te geven.

Wat levert het op?

De Ondernemerspeiling wordt eens per twee jaar gehouden. Het doel van dit onderzoek is om inzicht te krijgen in de waardering van de Oosterhoutse ondernemers voor het economisch klimaat, de bedrijfsomgeving, en de gemeentelijke dienstverlening. Op basis van de resultaten kan de gemeente haar werkzaamheden en dienstverlening verbeteren. Zo zijn de uitkomsten gebruikt voor het opstellen van de Actieagenda Arbeidsmarkt & Economie en het Actieplan Bedrijventerreinen. Als deelnemer krijgt u inzicht in hoe u en anderen het ondernemen in Oosterhout ervaren.

Resultaten van eerdere monitors

In 2004 is de gemeente Oosterhout begonnen met een bedrijvenenquête. Sindsdien wordt systematisch bijgehouden hoe het ondernemersklimaat beoordeeld wordt. De laatste peiling is in 2022 gehouden. Het ondernemersklimaat kreeg toen het cijfer 6,8. Een nieuwsbericht met de belangrijkste uitkomsten vindt u hier.

Benieuwd naar alle uitkomsten? Deze zijn online te zien via: www.oosterhout.nl/economische-monitor.

Hoe doet u mee?

In week 24 (10 t/m 14 juni) zijn uitnodigingen per post verstuurd. Wanneer u in aanmerking komt om deel te nemen, ontvangt u een uitnodiging. In de brief staan verdere instructies en een persoonlijke inlogcode. Daarmee kunt u de enquête online invullen. Alvast hartelijk dank voor uw deelname! Voor vragen kunt u contact opnemen met ez@oosterhout.nl.