Op zondag 9 juni zal Oosterhout wederom het middelpunt van de wielerwereld zijn. De slotetappe van de vijfdaagse ZLM Tour start en finisht in Oosterhout. De vraag die op ieders lippen brandt: wie wordt de opvolger van Olav Kooij, die vorig jaar zowel de etappe in Oosterhout als het algemeen klassement wist te winnen? 

De tour wordt gezien als belangrijke voorbereiding voor profwielrenners, met name de sprinters, op klassiekers zoals de Tour de France en La Vuelta. 

 

Programma hoogtepunten

Ploegenpresentatie

De ploegenpresenatie vindt plaats om 10:00 uur op de Markt. Benieuwd welke ploegen meedoen aan de ZLM Tour? Kijk dan op de website van de ZLM Tour.

Startschot en route

Om 12:30 klinkt het startschot en vetrekken de renners op jacht naar de overwinning. Meer informatie over de etappe en route vind je hier.

Finish en prijsuitrijking

Rond 16:00 uur zal de winnaar de finish passeren aan de Slotlaan. De prijsuitrijking vindt plaats tussen 16:15 en 16:30. 

 

Activiteiten

Niet alleen de profs komen in actie op zondag 9 juni. In samenwerking met buurtbewoners van Slotjes wordt een Dikke Bandenrace georganiseerd voor kinderen van 2 t/m 12 jaar. Om 12.40 uur vindt de Dikke Bandenrace plaats op de route Slotlaan – Ridderstraat – Bouwlingstraat – Huize Limburgstraat – Drossaardstraat – Brabantlaan – Slotlaan.  

Op de Markt is er voor jong en oud van alles te doen. Activiteiten, muziek en gezelligheid. Naast de prijsuitrijkingen zullen verschillende lokale en regionale artiesten optreden op het podium bij de finish aan de Slotlaan. 

 

Wegafsluitingen

Om ervoor te zorgen dat alle deelnemers aan de ZLM Tour en het overige programma veilig de etappe kunnen rijden is de gemeente Oosterhout beperkt bereikbaar op zondag 9 juni. Meer informatie over specifieke wegafsluitingen per wijk is te vinden via deze pagina.