• Home
  • Nieuws
  • Nieuwsberichten
  • Duurzame wandelroute bedrijventerrein Vijf Eiken & Heihoef ondanks regenachtige dag feestelijk geopend

Vanmiddag vond de officiële opening van de duurzame wandelroute op bedrijventerrein Vijf Eiken & Heihoef plaats. Wethouders Guus Beenhakker en Willem-Jan van der Zanden openden de route feestelijk. Waarna de wandelroute, die ongeveer 15 tot 30 minuten duurt, door vele medewerkers van het terrein werd gelopen. Deze duurzame wandelroute symboliseert een belangrijke stap richting een duurzamere toekomst voor het bedrijventerrein. Daarnaast is het de eerste duurzame wandelroute die is geopend in alle Grote Oogst projecten in Noord-Brabant.

 

Duurzame wandelroute

De duurzame wandelroute is een tastbaar resultaat van de gezamenlijke inspanningen van verschillende organisaties en bedrijven, waaronder de Provincie Noord-Brabant, de gemeente Oosterhout en lokaal betrokken ondernemers. Een deel van de route gaat over het terrein van de Oosterhoutse Golfclub, wat zorgt voor een directe verbinding met Boswachterij Dorst. Deze route is meer dan alleen een pad om te bewandelen. Het is een voorbeeld van duurzaamheid, waarbij groenvoorzieningen behouden blijven, wilde bloemen worden teruggebracht om het lokale ecosysteem te versterken en snoeiafval wordt hergebruikt als compost en voedingsstof. Op het bedrijventerrein is het voornemen om nog één of twee wandelroutes te realiseren en deze vervolgens met elkaar te verbinden.

 

Project Grote Oogst Vijf Eiken & Heihoef                                                                                        

Begin 2023 is er op initiatief van de provincie Noord-Brabant, de gemeente Oosterhout en de ondernemersvereniging gestart met het project Grote Oogst Vijf Eiken & Heihoef. Het project Grote Oogst helpt ondernemers in een periode van drie jaar verder met actuele verduurzamingsthema’s zoals energietransitie, klimaatadaptatie, mobiliteit en circulariteit. Het project Grote Oogst wordt op twaalf bedrijventerreinen in Noord-Brabant uitgevoerd. Op het bedrijventerrein Vijf Eiken & Heihoef doen bijna alle grote ondernemingen mee aan dit project en wordt er nauw samengewerkt. De duurzame wandelroute is één van de projecten die een duurzaamheidsimpuls aan het bedrijventerrein geeft. Daarnaast zijn belangrijke deelprojecten binnen het project de ontwikkeling van een Lokale Energy Hub, onderzoek naar een Vervoer over Water Impuls, concrete circulariteitsprojecten en -workshops en een verkenning naar de optimalisatie van de Truckparking.

 

Meer voor elkaar

De duurzame wandelroute heeft veel draagvlak bij ondernemers en haar werknemers, vandaar dat zij ook hebben meegefinancierd. Tijdens de officiële opening werd de eerste Grote Oogst krant uitgedeeld over de samenwerkingen, ontwikkelingen en de toekomst van het bedrijventerrein. Samen maken we bedrijventerrein Vijf Eiken & Heihoef duurzamer. Oosterhout meer voor elkaar!

Op www.oosterhout.nl is meer informatie te vinden over het bedrijventerrein Vijf Eiken & Heihoef.