Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee
 

Toekomstbestendige bedrijventerreinen in Oosterhout

20-07-2020

Is uw bedrijf al klimaatbestendig?

Oosterhout heeft meerdere bedrijventerreinen of bedrijvenparken. Ze variëren weliswaar in formaat, maar hebben bijna allemaal één ding gemeen namelijk verstening. Hierdoor is de impact van de klimaatverandering er ongemerkt erg groot. Door wateroverlast bij een hevige stortbui of een zomer met extreme hitte ligt economische schade op de loer.

Het positieve nieuws: met een aantal simpele ingrepen is een bedrijventerrein ‘klimaatvriendelijker’ te maken. Denk aan het plaatsen van extra groen voor schaduwwerking of verkoeling. Maar ook een groendak biedt opties. Het draagt bij aan waterberging en verkoeling van de omgeving en werkt bovendien isolerend. Een positief effect dus op uw energierekening.

De gemeente Oosterhout wil op korte termijn met het bedrijfsleven samenwerken aan toekomstbestendige bedrijventerreinen. Daarmee bedoelen we terreinen die klimaatneutraal zijn en zijn voorbereid op klimaatveranderingen in de toekomst.

Na de zomer gaan we graag met het bedrijfsleven in gesprek om te horen wat de belangrijkste aandachtspunten zijn en hoe we het beste kunnen samenwerken. Bent u nieuwsgierig of heeft u prachtideeën voor een duurzame toekomst van uw bedrijfslocatie? Laat het ons weten via duurzaam@oosterhout.nl