Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee
 

Speelvoorziening in het Slotpark stap dichterbij

25-03-2020

Bouwen aan een bruisende binnenstad

Spelen in het groen in de buurt van horeca en andere voorziening; dat kan over een tijdje in het Slotpark. Het college heeft aan de raad krediet gevraagd voor een speelvoorziening in het Slotpart. Deze speelvoorziening bij de entree van de binnenstad draagt bij aan een prettig verblijfsklimaat in het centrum. Met alle maatregelen rondom corona is het buiten spelen nu wat lastiger, maar het college werkt nu vast verder aan de speelvoorziening, zodat kinderen als het straks weer kan een extra speelgelegenheid hebben.

Stappen vooruit

De afgelopen maanden zijn er keuzes gemaakt over de locatie van de speelvoorziening en de randvoorwaarden. Vijf bureaus zijn uitgenodigd om deel te nemen aan het aanbestedingstraject voor het ontwerpen, leveren en plaatsen van de speelvoorziening. Enkele kaders daarbij zijn dat het een uniek speelobject voor Oosterhout moet worden, met natuurlijke materialen die past bij de groene omgeving en dat de speelvoorziening ook te gebruiken is voor kinderen met een beperking. De verschillende ontwerpen worden ook voorgelegd aan een, nog te bepalen, groep kinderen. Hiermee geven we kinderen de gelegenheid om mee te praten over zaken die voor hen belangrijk zijn.

Raad verzocht om krediet beschikbaar te stellen

Nu is het ook moment dat het college de raad vraagt om krediet beschikbaar te stellen voor de speelvoorziening. Hier was al een bedrag voor gereserveerd, de raad wordt nu verzocht dat bedrag vrij te geven.

Uitvoering bestuursakkoord

In het bestuursakkoord ‘Samen op weg naar 2030’ heeft het college al uitgesproken dat een speelvoorziening in een van de stadsparken bijdraagt aan het versterken van de binnenstad. Als entree van die binnenstad en in de buurt van horeca vormt de speelvoorziening een blikvanger en ontmoetingsplek tussen oud en jong. Met deze vervolgstappen voert het college dit punt uit het bestuursakkoord uit.