Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee
 

Maatregelen voor beveiligd netwerk

17-01-2020

Het is op dit moment niet mogelijk om online een afspraak in te plannen bij de gemeente Oosterhout. U kunt vanaf maandagochtend wel bellen voor een afspraak: tel. 14 0162. Formulieren op de website werken trager dan normaal. Lukt het niet om online iets te melden? Maak gebruik van de MijnGemeenteApp. 

Dit komt door maatregelen voor de beveiliging van ons computernetwerk. Het is nog niet bekend wanneer de problemen zijn opgelost.

Citrix-servers uitgeschakeld
De problemen zijn ontstaan doordat we gisteravond uit voorzorg de servers hebben uitgezet. Eerder deze week zijn er hackpogingen gedaan bij andere instellingen met vergelijkbare systemen (Citrix). Het Nationaal Cyber Security Centrum van het Ministerie van Justitie en Veiligheid adviseert om maatregelen te nemen.

Geen inbraken in Oosterhout
In Oosterhout hebben wij op dit moment geen inbraken in het netwerk gevonden. Door het stilleggen van de Citrix-servers kunnen we alleen vanuit het gemeentehuis inloggen op het netwerk van de gemeente.

Veiligheid eerst
Er wordt gewerkt aan oplossingen. Het is nog niet bekend wanneer de problemen zijn opgelost. Veiligheid staat op nummer 1.