Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee
 

Heeft u de coronamelder-app al?

12-10-2020

Het coronavirus is er nog altijd. Dus is het belangrijk om juist nu alert te blijven om de verspreiding van het virus te stoppen. Daarom is er de app CoronaMelder. CoronaMelder waarschuwt u nadat u in de buurt bent geweest van iemand met corona. Zo kunt u voorkomen dat u mensen in uw omgeving besmet. Maar ook als u zelf corona heeft, kunt u andere waarschuwen zonder dat zij weten wie u bent. Het downloaden van de app is altijd vrijwillig.

Hoe werkt het?

U krijgt een melding nadat u extra kans op besmetting hebt opgelopen. De app stuurt een melding als u minstens 15 minuten dicht bij iemand bent geweest die later corona blijkt te hebben. Wel moet deze persoon natuurlijk ook de app gebruiken. De app werkt op basis van de bluetoothfunctie en maakt dus geen gebruik van uw locatiegegevens. De app ziet via bluetooth of u dicht bij iemand was. Hoe dichterbij, hoe sterker het bluetoothsignaal. De app weet niet waar u was en wie u bent.

Voorbeeld: Wanneer krijg ik wél een melding

Zat u dicht bij iemand in de bioscoop? Dan kunt u later wel een melding krijgen. Het bluetoothsignaal was sterk genoeg en jullie waren langere tijd dicht bij elkaar in de buurt.

Voorbeeld: Wanneer krijg ik geen melding?

Fietste iemand voorbij? Dan krijgt u later geen melding. Het bluetoothsignaal was sterk genoeg omdat jullie dicht bij elkaar waren. Dit duurde alleen zo kort, dat de kans op besmetting heel klein is.

En de privacy dan?

De app werkt zonder uw locatiegegevens, naam, mailadres, telefoonnummer of andere contactgegevens. Ook worden de bluetoothgegevens 14 dagen op uw telefoon bewaard. U kan deze gegevens altijd zelf verwijderen.

Meer weten over de app?

Kijk dan op coronamelder.nl, mail naar helpdesk@coronamelder.nl of bel naar 0800-1280