Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee
 

Gemeente Oosterhout, lokale bedrijven en Avans Hogeschool samen naar nul afval

20-07-2020

Bedrijven kunnen meedoen aan Innovatieprogramma

Op 1 juli 2020 tekende wethouder Marcel Willemsen samen met Ine van Zon, manager expertisecentrum Avans Hogeschool een samenwerkingsovereenkomst voor een circulair onderzoeksprogramma. Het doel? Nul afval!

Gemeente Oosterhout en Avans Hogeschool gaan bedrijven in de gemeente verder helpen om samen stappen te zetten voor circulariteit. Dit is de manier voor duurzame economische bedrijfsvoering die waarde toevoeg en rekening houdt met schaarste van grondstoffen, vervuiling en milieuschade. De gemeente en Avans starten een projectsamenwerking waarin vanaf september 2020 de aftrap is met een circulair innovatie- en onderzoeksprogramma.

Het eerste project heeft als doel om dit najaar samen met minimaal 10 bedrijven een collectief op te richten. Dit collectief brengt problematische afvalstoffen in kaart, ontdekt kansen en knelpunten voor uitwisseling, definieert gezamenlijke ambities, zoekt zo lokaal mogelijke afnemers, inventariseert de kosten en baten. Een doet samen met kleine en grote ondernemingen ervaringen op in publiek-private samenwerking op dit gebied.

In het collectief project nemen gemeente Oosterhout, vertegenwoordigers van bedrijven en Avans deel. Fase 1 is gericht op het ophalen van de ambities van de mogelijke deelnemers, de wensen en mogelijkheden van bedrijven, gemeente en andere actoren te inventariseren en samen eerste keuzes maken. Avans Hogeschool gaat op zoek naar passende aansluiting van onderwijsprojecten in relevante opleidingen.

De werving van bedrijven start na de zomer. Wilt u zich nu al aanmelden voor deelname aan het innovatieprogramma? Stuur dan een mail aan duurzaam@oosterhout.nl