Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee
 

Dertien Koninklijke Onderscheidingen in Oosterhout

28-04-2020

In 2020

Burgemeester Mark Buijs heeft afgelopen vrijdag (24 april 2020) twaalf inwoners gebeld om hen te vertellen dat zij een Koninklijke onderscheiding toegekend hebben gekregen. Daarnaast heeft de Minister van Defensie een andere inwoner gebeld met dezelfde mededeling. Diezelfde dag ontvingen deze personen ook een bloemetje thuis. Normaliter bracht de burgemeester een persoonlijk bezoek aan het woonadres van de onderscheidenen om hen te feliciteren en het lintje op te spelden. Dit kon nu helaas niet op deze manier plaatsvinden vanwege het coronavirus. Er wordt gezocht naar één moment later dit jaar waarop alle uitreikingen plaatsvinden. Wanneer dit zal zijn, is onder andere afhankelijk van het verloop van het Coronavirus.

Burgemeester Buijs: "Deze mensen hebben het vanwege hun jarenlange inzet voor de gemeenschap verdiend. Goed dat we daar op deze wijze toch bij stil kunnen staan. Later zullen we van de uitreiking alsnog een feestje maken.”

De volgende personen hebben een Koninklijke onderscheiding toegekend gekregen; de heer Brandt, de heer Breeman, de heer Van der Heijden, de heer Van Iersel, de heer Kops, de heer Ligtvoet, de heer Loonen, de heer Pheninckx, de heer Salewicz, de heer Schippers, de heer Schuur, mevrouw Valkenburg-Govaerts en de heer Weber. Op de Facebookpagina van de gemeente Oosterhout staat per persoon beschreven wat zij hebben gedaan (inzet en verdiensten) waardoor zij deze Koninklijke onderscheiding verdiend hebben.

Iemand voordragen voor een Koninklijke onderscheiding?

Kent u iemand die zich al 15 jaar of langer als vrijwilliger inzet in Oosterhout? Of iemand die in zijn werk buitengewone prestaties levert? Deze persoon kunt u voordragen voor een Koninklijke onderscheiding! Op www.lintjes.nl vindt u alle informatie en het aanvraagformulier. U kunt hiervoor ook contact opnemen met Sjef Kock, medewerker kabinet en representatie, op telefoonnummer 14 0162. De aanvraag dient vóór of uiterlijk op 1 juli 2020 bij de burgemeester binnen te zijn. Verenigingen en maatschappelijke organisaties kunnen ook inwoners voordragen. Kijkt u tevens voor meer informatie (ook over bijvoorbeeld een gemeentelijke onderscheiding) op www.oosterhout.nl > inwoners > wonen-en-leven > onderscheiding-aanvragen