Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee
 

Bloemzaad voor Atletiek- en trimvereniging Scorpio

25-09-2019

Kleurrijke en natuurlijke bestrijding van eikenprocessierups

 

 

Bloemrijk gras naast de Hoofseweg

Op 28 september 2019 overhandigt wethouder Marcel Willemsen een zak bloemzaad aan een vertegenwoordiger van Atletiek- en trimvereniging Scorpio. De vereniging gaat het bloemzaad zaaien op de loopheuvels van het terrein. De bloemen trekken insecten en vlinders aan, waarvan sommigen  een natuurlijke vijand zijn van de eikenprocessierups. Daarnaast geven de bloemen een mooi kleurrijk beeld aan het atletiekterrein. Het zaad wordt dit najaar gezaaid en zal komend voorjaar en zomer een bloemenzee opleveren.

“Afgelopen jaar hebben we bij Scorpio veel last gehad van de eikenprocessierups. De mogelijkheid om bloemen te zaaien, zodat je meer insecten, vlinders en ook vogels aantrekt, spreekt ons aan. Het is een natuurlijke bestrijdingsmanier én het ziet er mooi uit,” licht Renate van Son van Scorpio toe. De atletiekvereniging zocht daarop contact met de gemeente, met de vraag of er een mogelijkheid was om dit te realiseren.

“Wij zijn blij met dit initiatief van de vereniging. Een fijne leefomgeving die we sámen met de stad creëren, met daarin ruimte voor biodiversiteit zijn twee onderwerpen die de gemeente graag ondersteunt,” aldus wethouder Willemsen. De gemeente Oosterhout levert het bloemzaad (bijenmix) en de vereniging gaat de bloemstroken onderhouden. Zo krijgt Oosterhout samen meer voor elkaar.

 

Oproep

Naast het overhandigen van het bloemzaad aan Scorpio doet de wethouder ook een oproep aan andere verenigingen: “Ik daag andere (sport-)verenigingen uit om ook eens met deze bril naar hun terrein te kijken. Ik zie ook voor hen kansen om het sportterrein bloemrijker te maken.” Indien verenigingen interesse hebben, of meer willen weten, kunnen ze contact opnemen met onze buurtcoördinator Jetze van der Ham. Bel naar 140162 of e-mail naar j.van.der.ham@oosterhout.nl.