Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee
 

Bezoek aan de milieustraat? Hou rekening met lange wachttijden

24-03-2020

Milieustraat

Om de 1.5 meter afstand te kunnen garanderen, laten we auto’s bij de slagboom gedoseerd toe. Zo voorkomen we dat er teveel bezoekers tegelijk de milieustraat op rijden. Dat betekent dat u rekening moet houden met langere wachttijden van ongeveer 1 uur.

Voor uw veiligheid, maar ook die van onze medewerkers, vragen we u om:

 • De 1.5 meter afstand ook bij ons op de milieustraat aan te houden

 • Alleen te komen als het écht nodig is. Spaar spullen op en kom alleen als u veel heeft

 • Alleen te komen, of hooguit met één persoon extra voor sjouwwerk

 • Kinderen thuis te laten

Waarom geen verruiming van de openingstijden? Waarom niet vaker afval ophalen?

We krijgen regelmatig de vraag om afval vaker op te halen, of om de openingstijden van de milieustraat toch nog te verruimen. Afvalverwerking is één van onze cruciale processen. Wij willen, net als onze inwoners, dat Oosterhout schoon is en schoon blijft. De dienstverlening die we nu leveren, is het ophalen van huisvuil volgens het ophaalschema en het openhouden van de milieustraat. Meer afval ophalen of de milieustraat langer of vaker openhouden is geen optie. We hebben niet voldoende personeel en materieel om dit goed en veilig te doen volgens de richtlijnen waaraan we ons moeten houden. De 1.5 meter afstand bijvoorbeeld. De wachttijden zijn langer, niet zozeer doordat we meer bezoekers hebben, maar doordat we minder bezoekers tegelijk toe kunnen laten (vanwege de 1.5 meter afstand regel). Onze medewerkers hebben er hun handen vol aan. En ook bij onze medewerkers is sprake van een verhoogd ziekteverzuim.

Daarnaast moeten wij het afval weer doorzetten naar afvalverwerkers. Ook daar begint het nu op te stroppen. Heel Nederland is zijn schuur, zolder en tuin aan het opknappen en al die afvalstromen moeten gerecycled en/of verbrand worden. Als wij meer afval ophalen of laten brengen, kunnen wij het niet meer afvoeren. En dan moeten we óf de milieustraat dicht doen óf stoppen met ophalen. Daar zit niemand op te wachten. Met andere woorden, als u naar de milieustraat gaat;

 • Heb geduld voor de poort, maar ook op de milieustraat zelf

 • Geef elkaar de ruimte

 • Kom alleen als het echt nodig is (we zien nog steeds dat mensen voor één zak afval komen, doe dat niet, spaar uw afval op en kom alleen als het écht nodig is)

 • Kom alleen

 • Wees aardig voor onze medewerkers en elkaar
  Uiteindelijk moeten we het samen doen. Oosterhout meer voor elkaar.