Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee
 

Beste Oosterhouters,

21-03-2020

Beste Oosterhouters,

 

Het coronavirus gaat Oosterhout niet voorbij. Ook wij betreuren helaas een overleden inwoner. Ik heb de naaste familie gebeld en mijn medeleven uitgesproken voor dit treurige verlies. Het doet me vreselijk pijn om te zien als burgervader dat mensen moeilijk afscheid van elkaar kunnen nemen en uitvaarten ook een andere dimensie krijgen. Daarnaast hebben wij in Oosterhout 14 vastgestelde besmette personen met het coronavirus. Ook hen wens ik alle sterkte toe voor de komende tijd en natuurlijk beterschap.

 

Dit is voor ons geen reden tot onrust, maar wel reden om extra alert te zijn. Wij kunnen met zijn allen helpen en dat doen we ook. Ik zie mooie initiatieven die door groot en klein worden gedaan. Maar iederéén kan zijn steentje bijdragen en dat is door de richtlijnen ter harte te nemen. Blijf zo veel mogelijk thuis. En als je even naar buiten gaat voor een frisse neus, zorg voor 1,5 meter afstand. En ga ook maar even naar buiten en geen uren. Zodat ook anderen de ruimte krijgen. Let op je kinderen dat ook zij niet te lang buiten zijn en áls ze buiten zijn dat ze niet te dicht bij elkaar zijn. Ik doe een beroep op de ouders; let op je kinderen! Wanneer je weer naar binnen gaat, was je je handen. Zo help je je zelf én een ander.

 

Ook vraag ik inwoners en ondernemers om op eenzame of kwetsbare mensen te letten. Hebben ze een boodschap nodig? Of een praatje. Ik zet al mijn creativiteit en flexibiliteit en mensen en netwerken in om niemand te vergeten. Help je mij? Maar ook hierbij geldt, doe het op de juiste manier. Bel iemand op, hang de boodschappen aan de deur, zorg voor gepaste afstand.

 

We gaan pittige weken tegemoet, maar samen kunnen we dit. Daar ben ik van overtuigd.

 

Mark Buijs

Burgemeester van Oosterhout