Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee
 

Buurtpreventie

Logo Waaks man met hond

Buurtpreventie in Oosterhout is ontstaan op initiatief van buurtbewoners. Samen zorgen buurtbewoners voor een leefbare en veilige woonomgeving. Daar sluiten partners als politie en gemeente graag bij aan. Doordat buurtbewoners onveilige situaties melden bij gemeente of politie, krijgen inbrekers en/of vernielers minder kans om hun slag te slaan in de buurt. Samen met de politie en u werken we graag aan een veiligere buurt. Meer informatie, en wat u zelf kunt doen, kunt u lezen in de folder Attentie Buurtpreventie (PDF, 563 kB)

Buurtpreventiegroepen

Kijk in het overzicht van de buurtoverleggroepen voor buurtpreventiegroepen bij u in de buurt.

Whatsapp.. je buurt veilig

Steeds vaker gebruiken Nederlanders de berichtendienst Whatsapp om elkaar te waarschuwen tegen inbraken in de buurt. Hoe met deze app een digitale buurtwacht wordt georganiseerd kunt u lezen op WhatsApp als middel voor buurtpreventie (PDF, 251 kB))

De Waaksamen app

Met de app Waaksamen kunt u snel en eenvoudig een melding doen over verdachte situaties: verdachte personen of voertuigen bijvoorbeeld. Uw melding komt rechtstreeks binnen bij de politie en de gemeente. De app is gratis en beschikbaar voor Android en iOS. 

Waaks

Project Waaks roept hondenbezitters op om alert te zijn in de buurt. Zij zijn immers meerdere malen per dag te vinden in de buurt met hun viervoeters. Middels ludieke hondenhesjes zijn honden zichtbaar aanwezig in de buurt en laten buurtbewoners zien: wij zijn alert. De hondenhesjes zijn verkrijgbaar via de buurtpreventieteams. Meer informatie staat in de flyer Kom in actie als u onraad ruikt (pdf 299 kB).

Buurtoverleg

In buurten worden buurtoverleggen georganiseerd. Buurtbewoners praten onder andere met elkaar over buurtpreventie. Op de pagina Buurtpreventiegroepen vindt u alle adressen.