Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee
 

Beroepen aan huis

Als u wilt weten of u een bepaald beroep aan huis mag uitoefenen moet u eerst weten of dit past binnen het bestemmingsplan. Zie hiervoor ruimtelijke plannen.

Bent u nog niet bekend met Ruimtelijkeplannen.nl? Dan adviseren wij u eerst de instructievideo ruimtelijke plannen te bekijken. Deze legt in vier minuten uit wat Ruimtelijkeplannen.nl inhoudt, hoe u bestemmingsplannen kunt vinden en hoe de website werkt.

Als uw beroep niet staat beschreven binnen het bestemmingsplan dan kunt u mogelijk ontheffing krijgen om alsnog uw beroep aan huis uit te oefenen. Het moet dan altijd wel passen binnen de beleidsregels.

Indien uw beroep past binnen de beleidsregels moet u een aanvraag omgevingsvergunning indienen met de volgende activiteit: handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening.

 

Omgevingsvergunning aanvragen

In het omgevingsloket kunt u een omgevingsvergunning aanvragen. U heeft hiervoor een DigiD inlogcode nodig. Bedrijven en instanties kunnen inloggen met een Eherkenning.

Wat kost het?

Het aanvragen van een omgevingsvergunning kost geld. Deze kosten vindt u terug in de legesverordening (titel 2 hoofdstuk 3).

Hoe vraag je een omgevingsvergunning aan?


U kunt in de handleiding (pdf, 141 kb)lezen hoe u een omgevingsvergunning aanvraagt.

Contact