Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee
 

Schuldhulpverlening

logo de eindjes aan elkaar

 

Heeft u geldzorgen? Heeft u vragen over uw financiën? Kunt u (soms) uw rekeningen niet op tijd betalen? Begrijpt u bepaalde brieven niet, die over financiële zaken gaan? Heeft u schulden waar u zelf niet meer uitkomt? U bent niet de enige!

Het valt niet mee om geldzorgen te hebben. Het kan leiden tot stress en slapeloze nachten veroorzaken. Ook als u geen geldzorgen heeft, maar het lastig vindt om een weg te vinden in alle voorzieningen, wetten en regelingen die er zijn, kunnen wij u helpen.

Op het gebied van schuldhulpverlening werkt de gemeente samen met vrijwilligers van Surplus en met Kredietbank Nederland.

Hulp bij uw financiën

De budgetcoaches van Surplus begeleiden u bij uw financiële administratie en zorgen ervoor dat schulden niet problematisch worden. De budgetcoaches kunnen u ook begeleiden naar financiële zelfredzaamheid. Er zijn budgetcoaches die bij je aan huis kunnen komen om u te helpen de administratie weer in orde te brengen. In verband met de coronacrisis is dit echter niet mogelijk maar u kunt wel telefonisch contact opnemen of een email sturen.

Wilt u in gesprek over uw financiële situatie of heeft u (financiële) vragen neemt u dan contact op met Surplus, via telefoonnummer (0162) 748600 of u kunt een e-mail sturen naar burgeradviseur@surplus.nl

Schulden en/of geldzorgen

Heeft u (problematische) schulden of geldzorgen dan kunt u zich ook aanmelden voor het spreekuur voor Budgetadvies.   

Spreekuur Budgetadvies

Omdat langsgaan (bij de gemeente/bij ons) om uw zorgen te bespreken nu niet mogelijk is kunt u telefonisch of per mail contact met ons opnemen.

U kunt tijdens kantorenuren bellen naar 14 0162 voor het maken van een afspraak voor het spreekuur of een mail sturen naar O2@kbnl.nl

Uw wordt dan tijdens een van de spreekuren teruggebeld, het spreekuur vindt wekelijks plaats op:

•          maandag 10:00 – 13:00 uur
•          dinsdag en vrijdag van 09.00 - 12.00 uur
•          donderdag van 16.00 - 20.00 uur

Tijdens het spreekuur krijgt u advies over uw situatie en wordt samen met u bekeken welke ondersteuning nodig is en wie deze ondersteuning kan bieden.

Online advies

Wilt u zelf aan de slag met uw financiële situatie? Dan kunt u 24/7 terecht in de online spreekkamer van  www.schuldendebaas.nl.

Contact

Als u na het lezen van de informatie nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met de gemeente.