Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee
 

Asbest

 

Asbest kunt u aanbieden bij de milieustraat. Asbest dient thuis verpakt te worden in speciale folie die verkrijgbaar is bij de milieustraat. De folie kunt u gratis bij de milieustraat halen. U kunt maximaal 35m2 asbest aanbieden. De folie is 0,2 mm dik. Alle openingen moeten afgeplakt worden. Het asbest mag niet uit de zak steken, maar moet volledig afgedekt zijn. Het aanbieden van asbest is gratis. Het is verplicht hier altijd een ingevuld stortbewijs asbest of asbestverdacht materiaal bij in te leveren.

De asbest dient dubbel te zijn ingepakt.

Formaat:

  • Afname per meter vanaf de rol. De zak is ongeveer 1,10 breed en is aan 2 kanten dicht. (tunnel) Houd rekening dat je voor een stuk van 1,5 bij 1,5 dus minstens 3 meter nodig heeft als u de zak aan 1 kant open zou knippen.

Bij het inleveren van de door u aangeboden asbest dient u een stortbewijs asbest in te leveren waarin u verklaart waar het asbest vandaan komt, bij meer als 1m2 asbest dient u een asbestmelding te maken via het omgevingsloket.

Het stortbewijs asbest kunt u gratis ophalen bij de milieustraat.

Op de milieustraat staat een afgesloten container waarin het asbest wordt opgeslagen. Laat een medewerker van de milieustraat weten dat u asbest bij u heeft. De container wordt dan voor u geopend. U bent zelf verantwoordelijk voor het plaatsen van het asbest in de container.

U moet altijd een sloopmelding doen als u asbest gaat verwijderen. U doet een melding via de pagina van het omgevingsloket.

Via de pagina Slopen en asbest kunt u nagaan of u een vergunning nodig heeft voor het slopen.