Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee
 

Afval en verhuizing

Op maandag worden de verhuizingen van de week ervoor verwerkt. Hiervoor gaan we uit van de datum van inschrijving of uitschrijving.

Oude adres

De containers en de milieupas worden 14 dagen na uitschrijven geblokkeerd. De milieupas is gekoppeld aan het adres en dient op het oude adres achter te blijven. Als woningeigenaar kunt u dus geen gebruik maken van de containers en milieupas als u niet staat ingeschreven op het adres. 

Nieuwe adres

Zodra we op maandag door hebben gekregen dat een woning weer bewoond is gaat de blokkade van de containers en milieupas en kunt u ze weer gebruiken. 

Indien de vorige bewoners de pas niet hebben achtergelaten dan kunt u kosteloos een nieuwe pas aanvragen door langs te komen op de gemeentewerf aan de Kanaalstraat 1 of door te bellen met 0800-3336699.

Nieuwe woning

Zodra we op maandag door hebben gekregen dat er iemand ingeschreven staat op een geheel nieuw adres worden er een aantal acties in gang gezet. Er zullen in het geval van een laagbouw adres 3 containers worden geleverd en u ontvangt de milieupas met de post. In het geval van hoogbouw ontvangt u een kratje voor het oud papier en versturen we de pas met de post. 

Overlijden

Bij overlijden worden de containers en de milieupas bij hoogbouw na 14 dagen geblokkeerd. In het geval van een woonhuis worden de containers en de milieupas na 28 dagen geblokkeerd. 

Blauwe betaalzakken

Op het gemeentehuis en de milieustraat zijn blauwe betaalzakken te koop. Deze zakken kosten € 3,00 per stuk. Indien u geen gebruik kan maken van containers en milieupas, dan kunt u gebruik maken van deze zakken en tegelijk met de containers voor het restafval op de aanbiedplaats aanbieden. 

Hoe lang duurt het voor ik een nieuwe milieupas in huis heb?

Dat verschilt en is mede afhankelijk van uw inschrijfdatum. We ontvangen op maandagochtend de lijst van de inschrijvingen van de week ervoor. Schrijft u zich dus op maandagmiddag in dan duurt het een week voor dit bekend is. Tussen uw inschrijving en het ontvangen van de pas kan 10 dagen zitten. Indien u de milieupas sneller nodig heeft kunt u op maandagmiddag contact opnemen met de afdeling Stadsbeheer via het nummer 14 0162. Als u inschrijving goed is binnen gekomen dan zou u de pas ook kunnen komen ophalen bij de Werf aan Kanaalstraat 1.