Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee
 

Parkeervergunning, onderhoudsvergunning

Inleiding
Bedrijven die (tijdelijk) herstel-, onderhouds- of daarmee gelijk te stellen werkzaamheden moeten verrichten binnen het gebied waar vergunninghoudersparkeren en/of betaald parkeren geldt, kunnen een parkeervergunning (onderhoudsvergunning) aanvragen. Deze vergunning is geldig op alle vergunning­houders en betaalde parkeerplaatsen. De vergunning kan worden afgenomen voor een periode van 1 dag, 1 week, 1 maand of 1 jaar.  

Een onderhoudsvergunning kan alleen worden aangevraagd door bedrijven die herstel-, onderhouds- of daarmee gelijk te stellen werkzaamheden verrichten én waarbij het noodzakelijk is dat het voertuig voor het uitvoeren van die werkzaamheden in de onmiddellijke omgeving van de betreffende locatie moet kunnen worden geparkeerd.

 

Een parkeervergunning wordt uitgegeven op kenteken; op één vergunning kunnen maximaal 3 kentekens worden vermeld.

 

Een nieuwe parkeervergunning kan alleen worden aangevraagd bij de balie publieksdiensten van het stadhuis. De balie Burgerzaken is geopend:

     

  • Op afspraak van maandag t/m donderdag van 12.00 tot 17.00 uur; 
  •  

  • Zonder afspraak van maandag t/m vrijdag: 09.00 tot 12.00 uur en op donderdagavond van 17.00 tot 20.00 uur.
  •  

Houdt u er rekening mee dat de vergunning pas uitgegeven wordt als u het verschuldigde bedrag betaald heeft (indien van toepassing). Download hieronder het aanvraagformulier voor het aanvragen van een onderhoudsvergunning.

 

Aanvullende informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij de gemeente via www.oosterhout.nl/contact, via 14 0162 of door een bezoek te brengen aan het stadhuis. Daarvoor kunt u gewoon binnenlopen, of minimaal één dag van tevoren een afspraak maken via het digitaal loket. Dan weet u zeker dat u snel aan de beurt bent.

Bij vermissing van een parkeervergunning hoeft er geen aangifte te worden gedaan bij de politie. U kunt langskomen op het gemeentehuis. Er wordt dan kosteloos een duplicaat van uw vergunning verstrekt.

 

 

Tarieven 2020:

Onderhoudsvergunning, dag: € 6,30

Onderhoudsvergunning, week: € 19,00

Onderhoudsvergunning, maand: € 46,30

Onderhoudsvergunning, jaar: € 555,60